Termeni si Conditii Generale

Data intrării în vigoare a acestor Termeni și condiții generale este 2023.01.01

Dacă doriți să fiți client sau utilizator activ al magazinului nostru online, vă rugăm să citiți cu atenție Termenii și condițiile noastre generale și să utilizați serviciile noastre numai dacă sunteți de acord cu toate punctele sale și le considerați obligatorii pentru dvs.

Informațiile tehnice necesare pentru utilizarea site-ului web, care nu sunt incluse în aceste CG, sunt furnizate de alte informații disponibile pe site. Dispozițiile prezentelor CGV și prospecturile și alte informații disponibile pe site-ul web vor fi interpretate împreună, cu respect reciproc. Dacă conținutul acestor CGV și informațiile și alte informații disponibile pe site-ul web diferă, prevederile acestor CGV vor prevala.

1. Introducere

Acești Termeni și condiții generale (în continuare: GTC) conțin termenii și condițiile generale de utilizare a site-ului web pentru persoanele care utilizează produsele și serviciile disponibile pe site – ul https://puzzies.ro („ site-ul web ”) („ utilizatorul ”), care nu au fost discutate individual de către părți. Prin înregistrare, Utilizatorul recunoaște și acceptă prevederile acestor CGC atunci când își plasează comanda.

2. Furnizorul de servicii

Nume: TD Project Media Kft.

Sediul central: 1182 Budapest, Zaláta utca 5.

Adresă poștală: 1182 Budapest, Zaláta utca 5.

Adresa companiei:  niciuna

Numele reprezentantului:  Imre Csaba

Număr de înregistrare companie:  01-09-404790

Numele  grefierului : Fővárosi Törvényszék Cégbírósága

Număr fiscal:  HU32058301

Număr fiscal comunitar: HU32058301

Instituție financiară de gestionare a contului: Wise PLC

Număr cont: RO69 BREL 0005 6014 0624 0100

Adresa de e-mail: info@puzzies.ro

3. Activitate comercială de livrare de colete

Prin intermediul site-ului web, Furnizorul de servicii efectuează vânzarea cu amănuntul a bunurilor de larg consum, precum și comerțul cu colete și internet.

Pe parcursul activităților sale comerciale, Furnizorul de servicii importă anumite produse din afara teritoriului Spațiului Economic European, deci este considerat și producătorul produsului în conformitate cu normele de răspundere a produselor pentru aceste produse. În caz contrar, Furnizorul de servicii, în calitate de distribuitor al produselor, este exonerat de răspundere pentru orice daune produse în cazul desemnării producătorului. 6: 553.

Utilizatorii pot găsi articole de consum și alte produse vândute pe site-ul web în articolele de meniu corespunzătoare de pe site-ul web.

4. Produse distribuite

Furnizorul de servicii furnizează informații despre fiecare produs pe fișa de date de pe site. Toate comunicările comerciale de pe site vor fi interpretate împreună cu prevederile prezentelor CG.

Produsele distribuite pe site nu se califică ca ajutoare medicale sau alte dispozitive medicale. În acest sens, Furnizorul de servicii informează Utilizatorii în special că produsele nu sunt destinate scopurilor de diagnostic sau terapeutice și nici utilizarea lor nu este destinată prevenirii, diagnosticării, monitorizării, tratamentului sau ameliorării simptomelor bolii. Anunțurile despre efectele produselor de pe site nu atribuie în niciun fel efectul medicinal produselor.

Furnizorul de servicii livrează produsele către Utilizatori într-o stare adecvată utilizării prevăzute. Cu toate acestea, înainte de utilizare, vă rugăm să vă asigurați că produsul este curățat corespunzător în funcție de tipul de produs și citiți instrucțiunile de utilizare a produsului și orice informații disponibile online înainte de a utiliza produsul. Furnizorul de servicii nu va fi răspunzător pentru daunele rezultate din utilizarea necorespunzătoare a produsului.

5. Termeni de utilizare

5.1. Utilizatori minori

Înregistrarea și acceptarea comenzii unui Utilizator sub 18 ani sau cu capacitate juridică limitată necesită consimțământul sau consimțământul reprezentantului sau tutorelui său legal, în caz contrar Furnizorul de servicii nu va putea accepta comanda unui Utilizator minor sau activ limitat. iar înregistrarea va fi anulată.

5.2. Responsabilitate

Furnizorul de servicii exclude orice răspundere pentru comportamentul utilizatorilor. În plus, declară că utilizatorul este pe deplin și exclusiv responsabil pentru propria sa conduită.

Utilizatorul este obligat să se asigure că utilizarea site-ului web nu încalcă legea sau drepturile terților, direct sau indirect.

Furnizorul de servicii are dreptul, dar nu este obligat, să verifice conținutul (cum ar fi postările) care pot fi puse la dispoziție de Utilizatori în timpul utilizării site-ului web. În ceea ce privește conținutul publicat, Furnizorul de servicii are dreptul, dar nu este obligat, să caute semne care să indice continuarea activității ilegale. Furnizorul de servicii nu este responsabil pentru conținutul publicat.

5.3. Drepturi de autor

Întregul site web și conținutul acestuia (de exemplu: texte, imagini, elemente grafice) sunt protejate prin drepturi de autor, astfel încât copierea, modificarea sau distribuirea acestora în scopuri comerciale este interzisă.

6. Cumpărături pe site

6.1. Procesul de comandă

6.1.1. Coş

Site-ul web oferă o opțiune de comandă online pentru utilizatori. Produsul selectat poate fi adăugat la coș folosind butonul Adăugare în coș . Utilizatorul poate verifica conținutul coșului cu ajutorul articolului din meniul Coș . Aici puteți modifica cantitatea produsului din coș și puteți comanda articolul.

În meniul Coș de cumpărături, Utilizatorul are dreptul să răscumpere cupoanele furnizate de Furnizorul de servicii prin introducerea codului cuponului. Avantajele și reducerile oferite de fiecare cupon pot fi găsite în comunicarea comercială furnizată la predarea cuponului. Ca regulă generală, reducerile oferite de cupoane nu pot fi combinate și este posibil să utilizați un cupon pentru o comandă la alegerea utilizatorului.

Utilizatorul poate selecta, de asemenea, metoda de livrare adecvată folosind elementul din meniul Coș de cumpărături. Furnizorul de servicii indică costul total al fiecărui mod de transport de lângă acesta. Informații suplimentare despre fiecare mod de transport sunt conținute în aceste CG.

6.1.2. Verifică

Utilizatorul poate continua procesul de cumpărare făcând clic pe butonul Continuă cu finalizarea comenzii . Site-ul nu oferă o opțiune de înregistrare, utilizatorii au întotdeauna dreptul de a plasa comenzi individuale.

În interfața Checkout, Utilizatorul trebuie să selecteze metoda de plată adecvată, precum și să verifice toate datele introduse anterior și produsele pe care dorește să le comande, cantitatea acestora. În caz de erori de introducere a datelor, utilizatorul poate corecta datele introduse. Dacă găsiți totul în regulă, puteți utiliza butonul Plată pentru a finaliza comanda. Veți primi o confirmare pe site sau prin e-mail. Dacă observați date incorecte după înregistrarea comenzii (de ex. În e-mailul de confirmare), sunteți obligat să anunțați furnizorul de servicii imediat, dar nu mai târziu de 24 de ore.

6.2. Legarea ofertelor, confirmare

Furnizorul de servicii îl informează pe Utilizator în termen de 48 de ore de la primirea comenzii printr-un e-mail de confirmare, care este redirecționat la adresa de e-mail furnizată de Utilizator. Dacă Utilizatorul nu primește confirmarea în termen de 48 de ore, Utilizatorul este eliberat de obligația de a face o ofertă și nu este obligat să accepte produsele comandate.

E-mailul de confirmare conține datele furnizate în timpul achiziției, datele comenzii, numele și prețul produsului (produselor) comandat (e), metodele de plată și livrare alese, numărul comenzii și, în plus, comentariile utilizatorului asupra comenzii.

6.3. Încheierea contractului

Depunerea comenzii este considerată a fi un contract încheiat electronic, pentru care Legea CVIII din 2001 privind anumite aspecte ale serviciilor de comerț electronic și ale serviciilor societății informaționale. („ Legea Eker ”) se aplică în mod corespunzător. Contractul este acoperit de Decretul Guvernului 45/2014 (II.26.) Privind regulile detaliate ale contractelor între consumatori și întreprinderi, ținând cont de dispozițiile Directivei 2011/83 / UE a Parlamentului European și a Consiliului privind drepturile consumatorilor.

Contractul se încheie la primirea e-mailului de confirmare trimis Utilizatorului.

6.4. Înregistrarea contractului

Contractul încheiat prin intermediul site-ului web nu se califică ca un contract scris, Furnizorul de servicii nu îl înregistrează, nu mai este accesibil ulterior. Furnizorul de servicii nu respectă prevederile codului de conduită.

6.5. Factura fiscala

Furnizorul de servicii emite o factură pentru vânzarea bunurilor, care este livrată la adresa de e-mail furnizată de Utilizator în același timp cu livrarea.

Furnizorul de servicii emite o singură factură pentru Comandă.

6.6. Plată

Site-ul permite utilizatorilor să utilizeze următoarele metode de plată.

6.6.1. Plată cu cardul de credit

Cu plata cu cardul de credit, puteți plăti în mod convenabil și în siguranță prețul produselor. Când plătiți cu cardul de credit, puteți plăti prin interfața de plată securizată a Stripe. Nu transferăm datele clienților către Stripe și nici nu primim date bancare, cu excepția confirmării succesului tranzacției.

Puteți plăti pe site-ul nostru web cu următoarele tipuri de carduri:

  • Visa Classic (relief)
  • MasterCard (în relief)
  • American Express
  • În funcție de emitent, de cardurile Visa Electron (fără relief) și de cardul Maestro – pentru aceste carduri, emitentul determină utilizarea cardului pe internet, dacă este autorizat, caz în care sistemul nostru îl poate accepta.

Consultați termenii și condițiile generale ale Stripe pentru detalii despre procesul de plată prin card bancar!

6.6.2. Plata la livrare

Dacă doriți să decontați valoarea comenzii la primirea coletului, selectați metoda de plată „Plată la livrare”. În acest caz, valoarea produsului (produselor) comandat (ă) trebuie plătită personal personalului serviciului de curierat la sosirea coletului.

Plata prin ramburs se face de către partenerul furnizorului de servicii, care este guvernat de termenii și condițiile generale ale transportatorului.

Există o taxă suplimentară pentru plata la livrare, a cărei valoare poate fi vizualizată pe pagina Checkout.

6.7. Opțiuni de primire, Livrare

Furnizorul de servicii oferă următoarele opțiuni de livrare și metode de livrare către Utilizatori:

6.7.1. Serviciu de curierat (Sameday)

Comenzile magazinului nostru online sunt îndeplinite de către serviciul de curierat Sameday.

La primirea produsului, utilizatorul este obligat să verifice dacă produsul nu este deteriorat. Dacă aveți deteriorări ale ambalajului sau ale produsului, utilizatorul poate solicita curierului să preia un raport. În caz contrar, cantitatea și calitatea produsului vor fi primite prin primirea produsului de la curier sau prin semnarea documentului care confirmă primirea, prin urmare Furnizorul de servicii nu va putea accepta o reclamație cantitativă după plecarea persoanei care efectuează livrarea.

În cazul în care ambalajul sau produsul sunt vizibil deteriorate la primire și daunele au avut loc înainte de primirea mărfii, Furnizorul de servicii va furniza returnarea sau înlocuirea produsului gratuit.

Cu excepția cazului în care se convine altfel, Furnizorul de servicii este obligat să pună produsul la dispoziția Utilizatorului fără întârziere, dar nu mai târziu de treizeci de zile de la încheierea contractului (adică acceptarea comenzii de către Furnizorul de servicii). În cazul unei întârzieri a furnizorului de servicii, consumatorul are dreptul să stabilească un termen suplimentar. În cazul în care furnizorul de servicii nu reușește să efectueze în termenul suplimentar, utilizatorul are dreptul să se retragă din contract, pe lângă celelalte cereri de garanție. Utilizatorul este îndreptățit să se retragă din contract fără a stabili un termen suplimentar dacă Furnizorul de servicii a refuzat să execute contractul sau dacă contractul ar fi trebuit să fie executat în termenul de executare specificat – și nu altfel – în conformitate cu acordul părților sau din cauza scopului recunoscut al serviciului. Fără a limita cele de mai sus, Utilizatorul are dreptul la toate drepturile care i se cuvin, Ptk. pentru a-și exercita dreptul de garanție în conformitate cu cele de mai sus, acestea nu sunt limitate în cazul Utilizatorului care se califică ca consumator.

Pentru mai multe informații despre transport, vă rugăm să vizitați: https://puzzies.ro/intrebari-frecvente/

Data specificată pentru “Livrarea presupusă” nu este o dată de livrare garantată.

7. Dreptul de retragere și garanția de restituire a banilor

7.1. Banii inapoi garantat

În plus față de a oferi utilizatorului dreptul de retragere detaliat în clauzele 7.2-7.3 de mai jos, Furnizorul de servicii poate face o garanție de 14 de zile pentru restituirea banilor pentru unele dintre produsele sale. Garanția de rambursare se aplică numai acelor produse pentru care Furnizorul de servicii a indicat clar acest lucru pe site-ul web.

Utilizatorul are dreptul să exercite garanția de restituire a banilor în termen de 14 de zile de la primirea produsului în același mod ca și dreptul de retragere (a se vedea punctul 7.2 de mai jos).

Utilizatorul nu are dreptul să utilizeze garanția de restituire a banilor pentru un produs a cărui valoare a scăzut sau este altfel deteriorată ca urmare a utilizării acestuia. Această excepție nu se aplică extracției produsului sau deprecierii rezultate din utilizarea intenționată a acestuia.

7.2. Procedura de exercitare a dreptului de retragere

45/2014 privind regulile detaliate ale contractelor între un consumator și o afacere. (II. 26.) al Guvernului, în cazul unui contract încheiat în afara sediului de afaceri și în lipsă, consumatorul are dreptul să se retragă fără justificare într-un anumit termen legal.

Un Ptk. Conform dispozițiilor sale interpretative actuale, consumatorul este orice persoană fizică care acționează în afara profesiei sale, a activității independente sau a afacerii sale. În cazul unui Utilizator cu drept de retragere, Furnizorul de Servicii are dreptul să verifice în orice moment dacă Utilizatorul se califică ca consumator în legătură cu comanda.

Consumatorul poate exercita dreptul de retragere fără justificare în termen de paisprezece (14) zile de la data primirii de către Consumator sau de către un terț desemnat de acesta (altul decât transportatorul) a produsului sau, în cazul mai multor produse, ultimul produs furnizat. De asemenea, consumatorul își poate exercita dreptul de retragere în perioada cuprinsă între data încheierii contractului și data primirii produsului.

În cazul în care Consumatorul dorește să-și exercite dreptul de retragere, el trebuie să trimită furnizorului de servicii o declarație clară a intenției sale de retragere în termenul detaliat mai sus, la oricare dintre datele de contact indicate la punctul 2 din prezentele CG (cum ar fi prin poștă sau poștă electronică). De asemenea, în acest scop, Consumatorul poate utiliza eșantionul declarației de retragere atașat la aceste CG.

Se consideră că consumatorul își exercită dreptul de retragere în termenul limită dacă trimite declarația de retragere către Prestatorul de servicii înainte de expirarea termenului indicat mai sus. În cazul unei retrageri scrise, retragerea va fi considerată valabilă în termenul în care consumatorul trimite declarația către furnizorul de servicii în termen de 14 zile calendaristice (chiar și în a 14-a zi calendaristică). În cazul notificării prin poștă, Furnizorul de servicii ia în considerare data afișării, iar în cazul notificării prin e-mail, momentul trimiterii e-mailului pentru calcularea termenului. Consumatorul va trimite scrisoarea prin poștă recomandată, astfel încât data expedierii să poată fi dovedită în mod credibil. Depinde de Consumator să demonstreze că și-a exercitat dreptul de retragere în conformitate cu cele de mai sus și cu dispozițiile legale.

Furnizorul de servicii va confirma imediat primirea declarației de retragere a consumatorului sub forma unui e-mail.

În caz de retragere, Consumatorul este obligat să returneze produsul comandat la adresa indicată la punctul 2 din ASZF fără întârziere, dar nu mai târziu de 14 zile de la notificarea declarației sale de retragere. Termenul limită se consideră îndeplinit dacă Consumatorul trimite produsul (prin poștă sau îl livrează curierului comandat de acesta) înainte de expirarea termenului limită de 14 zile.

Costul direct al returnării produsului la adresa Furnizorului de servicii va fi suportat de Consumator. Furnizorul de servicii nu poate accepta coletul returnat în numerar la livrare. În afară de costul de returnare a produsului, alte costuri nu vor fi suportate de consumator în legătură cu retragerea.

Dacă Consumatorul se retrage din contract în conformitate cu reglementările legale, Furnizorul de servicii va rambursa întreaga sumă plătită de Consumator cu titlu oneros, inclusiv costurile suportate în legătură cu executarea (transportul). O excepție de la aceasta o reprezintă costurile suplimentare suportate deoarece Consumatorul a ales un alt mod de transport decât cel mai ieftin mod de transport standard oferit de Furnizorul de servicii. Furnizorul de servicii are dreptul să rețină rambursarea până când produsul a fost returnat sau consumatorul a dovedit în mod credibil că a fost returnat: dintre cei doi, furnizorul de servicii va lua în considerare data anterioară.

În timpul rambursării, Furnizorul de servicii va utiliza aceeași metodă de plată utilizată în tranzacția inițială, cu excepția cazului în care Consumatorul consimte în mod expres la utilizarea altei metode de plată; nu există costuri suplimentare pentru consumator ca urmare a utilizării acestei metode de rambursare.

Consumatorul va fi răspunzător pentru deprecierea produsului numai dacă a avut loc din cauza utilizării care depășește utilizarea necesară pentru a determina natura, proprietățile și funcționarea produsului.

7.3. În care cazuri consumatorul nu are dreptul de retragere

Consumatorul nu are dreptul de retragere în următoarele cazuri:

  • În cazul unui contract pentru furnizarea unui serviciu, după efectuarea întregului serviciu, dacă Furnizorul de servicii a început prestarea cu acordul expres prealabil al consumatorului și consumatorul recunoaște că își pierde dreptul de reziliere după executarea întregului serviciu.
  • În ceea ce privește un produs sau serviciu, al cărui preț sau taxă nu poate fi influențat de Furnizorul de servicii pe piața financiară, acesta depinde de fluctuația posibilă a perioadei de retragere de 14 zile.
  • În cazul unui produs neprefabricat care a fost produs de Furnizorul de servicii pe baza instrucțiunilor Consumatorului sau la cererea expresă sau în cazul unui produs care a fost clar adaptat utilizatorului.
  • În cazul unui produs perisabil sau de scurtă durată.
  • În cazul unui produs sigilat care, din motive de sănătate sau igienă, nu poate fi returnat după deschidere după livrare.
  • În ceea ce privește un produs care, prin natura sa, este amestecat inseparabil cu un alt produs după livrare.
  • În cazul unei băuturi alcoolice, a cărei valoare reală depinde de fluctuațiile pieței dincolo de controlul Furnizorului de servicii și al cărui preț a fost convenit de părți la încheierea contractului de vânzare, totuși, contractul va fi îndeplinit numai după a treizecea zi.
  • În cazul unui contract comercial în care Furnizorul de servicii vizitează Utilizatorul la cererea expresă a Consumatorului în scopul efectuării unor lucrări urgente de reparații sau întreținere.
  • În ceea ce privește vânzarea și cumpărarea unui pachet sigilat de audio sau video, precum și o copie a software-ului pentru computer, dacă Consumatorul a deschis pachetul după livrare.
  • Pentru ziare, reviste și periodice, cu excepția contractelor de abonament.
  • Pentru contractele atribuite prin licitație publică.
  • În cazul unui contract pentru furnizarea de servicii de cazare, transport, închiriere de mașini, catering sau servicii de agrement, altele decât un serviciu rezidențial, dacă a fost stabilită o dată de executare sau termene specificate în contract.
  • În ceea ce privește conținutul de date digitale furnizat pe suporturi imateriale, în cazul în care Furnizorul de servicii a început performanța cu consimțământul prealabil expres al consumatorului și consumatorul a declarat în același timp că își pierde dreptul de retragere după începerea prestării.

8. Garanție

8.1. Garanție consumabile

În cazul executării defectuoase de către Furnizorul de servicii, Utilizatorul poate revendica o cerere de garanție împotriva livrărilor împotriva companiei, în conformitate cu prevederile Legii V din 2013 privind Codul civil („ Codul civil ”).

În cazul unui contract cu consumatorul, utilizatorul care se califică drept consumator își poate aplica cererile de garanție în cazul executării defectuoase într-un termen de prescripție de doi ani de la data primirii. După termenul de prescripție de doi ani, Utilizatorul nu își mai poate aplica drepturile de garanție. Dacă obiectul contractului dintre consumator și afacere este un lucru uzat, termenul de prescripție este de un an.

În cazul unui contract cu un non-consumator, utilizatorul își poate revendica cererile de garanție în termen de un an de la data primirii de la data primirii.

Utilizatorul poate, la alegerea sa, să utilizeze următoarele revendicări de garanție:

  • Puteți solicita o reparație sau înlocuire, cu excepția cazului în care este imposibil să îndepliniți cererea aleasă de client sau ar atrage un cost suplimentar disproporționat pentru afacere în comparație cu îndeplinirea unei alte cereri.
  • Dacă repararea sau înlocuirea nu a putut fi solicitată de Utilizator (deoarece nu a fost întreprinsă sau îndeplinită de către Furnizorul de servicii), Utilizatorul poate solicita o livrare proporțională a contraprestației sau defecțiunea poate fi reparată sau reparată în alt mod de către Utilizator sau – în cazul final – poate, de asemenea, să se retragă din contract. Nu există spațiu pentru retragere din cauza unei erori minore.

Utilizatorul își poate transfera dreptul de garanție ales pentru altul, cu toate acestea, costul cauzat de transfer va fi suportat de Utilizator, cu excepția cazului în care a fost justificat sau de către Furnizorul de servicii care a motivat acest lucru.

Utilizatorul este obligat să raporteze eroarea fără întârziere după descoperirea acesteia. Se consideră că o eroare descoperită de Consumator a fost notificată fără întârziere dacă este comunicată în termen de două (2) luni de la descoperirea erorii. Utilizatorul este responsabil pentru daunele rezultate din întârzierea comunicării.

Utilizatorul își poate aplica cererea de garanție a aprovizionării direct împotriva companiei.

În termen de șase luni de la executare (adică livrare, primire), în cazul unui defect recunoscut de consumator, se presupune că defectul exista deja la momentul executării, cu excepția cazului în care această prezumție este incompatibilă cu natura defectului sau natura produsului. Furnizorul de servicii este eliberat de garanție numai dacă respinge această prezumție, adică dovedește că defectul produsului a apărut după livrarea către Utilizator. Pe baza acestui fapt, Furnizorul de servicii nu este obligat să accepte obiecția Utilizatorului dacă dovedește în mod corespunzător că cauza erorii este consecința utilizării necorespunzătoare a produsului. Cu toate acestea, la șase luni de la executare, sarcina probei este inversată, adică în cazul unui litigiu, consumatorul trebuie să demonstreze că defectul exista deja la momentul executării.

8.2. garantia produsului

Garanția produsului poate apărea numai în cazul unui defect al bunurilor mobile (produsului). În acest caz, utilizatorul care se califică drept consumator – la alegerea sa – în conformitate cu 7.1. poate revendica dreptul de revendicare sau garanția produsului specificată în

Ca garanție a produsului, utilizatorul poate solicita doar repararea sau înlocuirea produsului defect.

Un produs este considerat defect dacă nu îndeplinește cerințele de calitate în vigoare la momentul introducerii pe piață sau dacă nu are caracteristicile specificate de producător.

Utilizatorul își poate revendica cererea de garanție a produsului în termen de doi (2) ani de la introducerea produsului pe piață de către producător. La expirarea acestui termen, el va pierde acest drept.

Utilizatorul poate exercita cererea de garanție a produsului numai împotriva producătorului sau distribuitorului bunurilor mobile.

În cazul unei cereri de garanție a produsului, utilizatorul trebuie să dovedească defectul produsului.

Producătorul (distribuitorul) este eliberat de obligația de garanție a produsului numai dacă poate dovedi că:

  • produsul nu a fost fabricat sau comercializat în cursul afacerii sale sau
  • defectul nu a fost detectabil la momentul introducerii pe piață conform stadiului tehnicii sau
  • defectul produsului rezultă din aplicarea legislației sau a unui regulament oficial obligatoriu.

Este suficient ca producătorul (distribuitorul) să demonstreze unul dintre motivele de mai sus pentru scutire.

Datorită aceluiași defect, garanția aprovizionării și revendicarea garanției produsului nu pot fi aplicate simultan, în paralel. Cu toate acestea, în cazul unei cereri de garanție a produsului cu succes, utilizatorul poate aplica cererea de garanție împotriva producătorului pentru produsul înlocuit sau piesa reparată.

8.3. Garanție

151/2003 privind garanția obligatorie pentru anumite bunuri de consum durabile în legătură cu garanția obligatorie pentru anumite bunuri de consum durabile. (IX. 22.) conține reglementări. Domeniul de aplicare (material) al decretului se aplică numai produselor vândute în temeiul unui nou contract de consum încheiat pe teritoriul Ungariei și enumerate în anexa la decret.

Furnizorul de servicii va furniza consumatorului un card de garanție pentru produsele pentru care este impusă o obligație de garanție.

Garanția obligatorie pentru bunurile de consum durabile enumerate în anexa la Decretul guvernamental se poate extinde de la 1 la 3 ani, în funcție de prețul de achiziție al produsului, începând cu ziua în care produsul este predat consumatorului sau, dacă este pus în funcțiune de către furnizorul de servicii sau agentul acestuia.

Compania este eliberată de obligația de garanție numai dacă dovedește că cauza defectului a apărut după executare.

Din cauza aceleiași erori, Utilizatorul nu poate revendica garanția și garanția produsului sau garanția produsului și cererea de garanție simultan, în paralel, altfel Utilizatorul nu va exercita drepturile care decurg din garanție în conformitate cu Secțiunea 7.1. și 7.2. indiferent de drepturile prevăzute la punctul.

8.4. Executarea cererilor de garanție

Utilizatorul își poate revendica cererile de garanție la următoarele contacte:

Nume: TD Project Media Kft.

Adresă poștală: 1182 Budapest, Zaláta utca 5.

Adresa de e-mail: info@puzzies.ro

9. Opțiuni de aplicare

9.1. Locul, ora și metoda de tratare a reclamațiilor

Utilizatorul poate trimite obiecții legate de produs sau de activitățile Furnizorului de servicii la următoarele detalii de contact:

Nume: TD Project Media Kft.

Adresă poștală: 1182 Budapest, Zaláta utca 5.

Adresa de e-mail: info@puzzies.ro

Furnizorul de servicii va remedia imediat reclamația orală, dacă are posibilitatea de a face acest lucru. Dacă nu este posibilă remedierea imediată a reclamației orale, din cauza naturii reclamației sau dacă Utilizatorul nu este de acord cu tratarea reclamației, Furnizorul de servicii va păstra un raport privind reclamația, împreună cu un răspuns de fond la reclamație timp de cinci ani.

Furnizorul de servicii este obligat să predea Utilizatorului o copie a procesului verbal în cazul unei reclamații orale comunicate personal (la sediul afacerii) sau, dacă acest lucru nu este posibil, să acționeze în conformitate cu regulile aplicabile reclamației scrise detaliate mai jos.

În cazul unei plângeri orale comunicate prin telefon sau alt serviciu de comunicații electronice, Furnizorul de servicii va trimite utilizatorului o copie a procesului-verbal cel târziu în același timp cu răspunsul de fond.

În toate celelalte cazuri, Furnizorul de servicii va acționa în conformitate cu regulile aplicabile reclamațiilor scrise.

Furnizorul de servicii furnizează un identificator unic pentru o reclamație înregistrată prin telefon sau prin alte mijloace de comunicare, ceea ce simplifică recuperarea reclamației ulterior.

Furnizorul de servicii va răspunde la plângerea primită în scris în termen de 30 de zile. Măsura înseamnă livrarea prin poștă în sensul prezentului contract.

În cazul în care reclamația este respinsă, Furnizorul de servicii va informa Utilizatorul cu privire la motivul respingerii.

9.2. Alte opțiuni de aplicare

Dacă orice dispută a consumatorului între Furnizorul de servicii și Utilizator nu este soluționată în timpul negocierilor cu Furnizorul de servicii, următoarele opțiuni de aplicare a legii sunt deschise Utilizatorului:

  • Plângeri ale autorităților de protecție a consumatorilor ,

Sarcinile Autorității pentru Protecția Consumatorilor, inclusiv investigarea reclamațiilor consumatorilor, sunt îndeplinite de către birourile guvernamentale competente teritorial.

Consumatorii pot selecta birourile guvernamentale competente teritorial la linkul de mai jos, care conține, de asemenea, toate datele de contact ale biroului competent.

https://www.kormanyhivatal.hu/hu

Consumatorul este, de asemenea, îndreptățit să își depună reclamația pe cale electronică, după cum urmează:

https://fogyasztovedelem.kormany.hu/#/panasz

  • Procesul de realizare a comisiei de arbitraj ,

Consumatorii pot utiliza Comitetul de conciliere din Budapesta de lângă Camera de Comerț și Industrie din Budapesta din Budapesta .

contacte

Adresa: 1016 Budapesta, Krisztina krt. 99.

Telefon: 06-1-488-2131

Fax: 06-1-488-2186

E-mail: bekelteto.testulet@bkik.hu

Informații suplimentare despre activitatea comisiilor de conciliere și despre procedura pot fi găsite pe site-ul web de mai jos.

http://www.bekeltetes.hu

  • Uniunea Europeană de soluționare online a litigiilor,

În conformitate cu Regulamentul (UE) nr. 524/2013 al Parlamentului European și al Consiliului privind soluționarea online a litigiilor pentru litigiile consumatorilor, Comisia a creat o platformă online de soluționare a litigiilor pe care consumatorii din orice stat membru o pot folosi pentru a depune plângeri.

Platforma creată de Comisie este disponibilă la:            http://ec.europa.eu/odr

  • Începerea procedurilor judiciare .

10. Alte

10.1. GTC, modificarea prețului

Furnizorul de servicii poate modifica aceste CGV, prețurile produselor vândute pe site și alte prețuri indicate în orice moment, fără efect retroactiv, modificarea va intra în vigoare după publicarea sa pe site și se va aplica tranzacțiilor după intrarea sa în vigoare.

10.2. Limitări tehnice

Achiziționarea pe site presupune că utilizatorul este conștient și acceptă posibilitățile și limitările internetului, în special în ceea ce privește performanțele tehnice și erorile. Furnizorul de servicii nu va fi răspunzător în cazul în care este detectată o defecțiune în rețeaua de internet, care împiedică funcționarea site-ului web și cumpărarea. 

1. Anexă

Model de declarație de retragere / anulare (completați și returnați numai în cazul intenției de a vă retrage din contract)

Destinatar: *

Eu, subsemnatul, declar că îmi exercit dreptul de retragere / reziliere în ceea ce privește contractul de vânzare a produsului (produselor) următoare sau furnizarea următorului serviciu: *

Data încheierii contractului / data primirii: *

Numele consumatorului (consumatorilor):

Adresa consumatorului (consumatorilor):

Semnătura consumatorului (consumatorilor) (numai declarație pe hârtie): 

Datat: